Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
07.04.17: I Norden er hver anden bekymret for, hvad deres madvarer indeholder. Det viser en ny undersøgelse fra YouGov. Der er imidlertid store forskelle på, hvilke ingredienser vi er mest bekymrede for.
Læs mere
07.04.17: En af de hurtigst voksende virksomheder i levering af festmad, måltidskasser og frokostordninger, Catering Danmark, er delvist solgt til den største detailhandelsvirksomhed i Danmark, Coop.
06.04.17: Tetra Pak har erhvervet Johnson Industries International, et selskab med speciale i design, udvikling og fremstilling af udstyr og linjer til at producere mozzarellaost. Virksomheden fremstiller også en række udstyr til skæring, rivning og saltning af ost.
05.04.17: Selvom der er afgørende forskel, tror én ud af tre danskere, at "Bedst før" og "Sidste anvendelsesdato" betyder det samme. Derfor relancerer miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen sammen med Forbrugerrådet Tænk madspilds-app’en ”For Resten” og Tjek datoen-kampagnen.
05.04.17: Økologiske fødevarer bliver revet ned fra supermarkedernes hylder, og flere landmænd vælger at lægge om til økologi. Den udvikling forventes at fortsætte i 2017, viser nye tal fra Landbrug & Fødevarer.
07.04.17: Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA vil give videnskabelig rådgivning omkring den daglige indtagelse af tilsat sukker i fødevarer ved begyndelsen af 2020. Myndigheden sigter mod at etablere en videnskabeligt baseret grænseværdi for daglig indtag af tilsat sukker fra alle kilder, som ikke er forbundet med sundhedsskadelige virkninger. Arbejdet vil blive udført efter anmodning fra Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige.
31.03.17: Teknologisk Institut vil forme fremtidens fødevarer i 3D-printere. Målet er bedre produktudvikling i fødevareindustrien samt sundere og mere spiseværdige måltider til f.eks. børn, ældre og syge, lyder det.